Jaarlijks neemt de top van ijsbereidend Nederland het tegen elkaar op in deze IJsVak-Wedstrijd. Bij de strijd om De Gouden IJscreatie worden de deelnemers uitgedaagd om binnen 6 minuten vier identieke ijscoupes te maken. Dit gebeurt live op het wedstrijdpodium, onder het toeziend oog van de vakjury, een kinderjury en een zaal vol publiek.
Caramello Dorato (gouden karamel in het Italiaans)
Deze strak opgemaakte creatie op een bord bevatte karamel-ijs, het wedstrijdijs, in combinatie met wit koffie-ijs, op mokkaslagroom, karamelsaus en een chocolade- ijsmacaron. Op het bord lagen verder een browniecrumble en suikerdecoraties. Tim geeft zelf aan dat deze wedstrijd voor hem perfect was. Als enorm groot fan van karamel en koffie zocht hij de uitdaging om deze smaken in combinatie met chocolade verfijnen. Met geweldig resultaat.
IJssalon van het jaar
Op basis van de optelsom van het aantal behaalde punten in de strijd om de Gouden IJscreatie en de Gouden IJsspatel, worden de vijf deelnemende ijssalons met de meeste punten genomineerd voor IJssalon van het Jaar 2025. Door de hoge score die Tim Palm wist te behalen is IJssalon Bastani ook één van de vijf genomineerde ijssalons voor deze felbegeerde titel. Eigenaar Wilbert heeft al ruim 25 jaar de ijssalon en sinds 5 jaar werkt zijn zoon Tim ook fulltime in de ijssalon. Wilbert; Samen noemt iedereen ons het gouden duo, je zoon op dat mooie podium eerste zien worden, daar is natuurlijk iets waar ik alleen maar enorm trots op kan zijn! We gaan enorm ons best doen om samen de prachtige titel van ijssalon van het jaar binnen te slepen.
In de komende maanden zullen alle genomineerde ijssalons worden bezocht door mystery guests en worden onderworpen aan grondige hygiënechecks. Wanneer? Dat is natuurlijk onbekend. De winnaar van de titel IJssalon van het Jaar 2025 wordt 18 juni bekendgemaakt.