EINDHOVEN - Vanaf 1 september vormen Annemarie Moons (voorzitter), Renate Reijmers en Jochem Meulesteen het college van bestuur van onderwijsinstelling Summa. De raad van toezicht van het Summa College is verheugd met de benoemingen. “Dit is een gedreven, enthousiast en complementair team. Dat is belangrijk voor de verbindende rol die Summa in deze regio heeft: in nauwe samenwerking met de diverse partners mensen opleiden en iedereen de kans geven om zich te ontwikkelen”, aldus Lars van der Hoorn, voorzitter van de raad van toezicht.


Ervaren bestuurder
Annemarie Moons (59) uit Helmond volgt in september als voorzitter van het college van bestuur (CvB) Laurent de Vries op, die begin juli met pensioen gaat. Moons is sinds 2021 voorzitter van het college van bestuur van Yuverta. Deze onderwijsinstelling voor vmbo, mbo en een leven lang ontwikkelen (LLO) leidt toekomstige groenspecialisten op, met zo’n 3.000 medewerkers op 52 locaties.
Moons over haar nieuwe functie: “De Brainportregio staat voor een enorme transitieopgave. Het Summa College speelt een belangrijke verbindende rol bij het opleiden en laten meedoen van alle mensen in deze regio. Daar lever ik graag een bijdrage aan.” Moons is een ervaren bestuurder met een breed netwerk in de regio. Zo is zij onder meer lid raad van bestuur LLO Katalysator (Nationaal Groeifonds), commissaris Eindhoven Airport, secretaris Kennispact Brabant en lid raad van toezicht bij de Van Gogh Sites Foundation.

Continuïteit
Binnen het college van bestuur zorgt Renate Reijmers (48) uit Arnhem voor de continuïteit. Reijmers is sinds januari 2023 al waarnemend lid van het CvB van Summa en is dus bekend met de bestuurlijke dossiers. Per 1 augustus wordt zij benoemd tot lid van het college. Zij krijgt de portefeuille Onderwijs en Strategie.

“Ik ben met veel plezier aan het bouwen met studenten, cursisten, collega’s en partners en ik ben heel verheugd dit te kunnen continueren. Met elkaar zorgen we elke dag weer voor goed onderwijs en bouwen we aan het onderwijs van de toekomst. Summa wil een ontmoetingsplek zijn waar je in een veilige omgeving kunt ontdekken wie je bent. Waar je wordt uitgedaagd om je talenten te ontwikkelen, een leven lang. Wij dragen zo bij aan de transitie in de Brainportregio, economisch en sociaal, samen met andere onderwijsinstellingen en partners. Ik zet me graag in voor deze complexe opgave”, aldus Reijmers.
Zij heeft naast haar ervaring bij het Summa College ook gewerkt in het wo, hbo en mbo. Reijmers heeft programma’s geleid in het onderwijs, bij zorgorganisaties en bij overheidsinstanties.

‘Het verschil maken’
Jochem Meulesteen (47) uit Hilvarenbeek krijgt binnen het college de portefeuille Bedrijfsvoering & Digitalisering. Meulesteen werkt sinds januari 2018 als eindverantwoordelijk directeur Bedrijfsvoering & Realisatiekracht in een meerhoofdige directie bij de Provincie Noord Brabant.
Meulesteen: “Ik kijk er ontzettend naar uit om in deze mooie rol een bijdrage te leveren aan de ambities van het Summa college. En daarin met elkaar maatschappelijk het verschil te maken voor onze studenten en bij te dragen aan de brede welvaart in de Brainport regio. Een regio van betekenis voor Brabant en voor Nederland”, aldus Meulesteen, die ruime ervaring heeft met organisatieontwikkeling en het werken in en met politiek-bestuurlijke organisaties in Brabant.

Procedure
De drie bestuurders zijn benoemd op unanieme voordracht van de benoemingsadviescommissie, met daarin ook een vertegenwoordiging van onderwijsdirecteuren, de Ondernemingsraad (OR) en Centrale Studentenraad (CSR). De OR en de CSR van Summa hebben positief geadviseerd over de benoemingen.

Meer informatie over deze benoemingen vind je hier.

Summa College

Het Summa College is de grootste instelling voor middelbaar beroepsonderwijs in Zuid-Nederland. Er werken ruim 2.000 medewerkers verspreid over 26 scholen in de Brainportregio. Meer dan 18.000 studenten en lerende volwassenen volgen op één van de ruim 250 opleidingen op hun eigen niveau (praktijk)onderwijs. Onder hetzelfde bestuur vallen ook een middelbare school (mavo, havo), een school voor volwassenenonderwijs (mavo, havo, vwo) en een school voor taal-, reken- en computerlessen voor onder meer laaggeletterden.