EINDHOVEN - De beslissing om de landstitel in het zaalvoetbal valt komende zondag in Eindhoven. De tweede wedstrijd in de best-of-three serie tussen Hovocubo en FC Eindhoven eindigde in een 2-1 zege voor de Eindhovenaren. Eerder deze week was Hovocubo in Zwaag na verlenging met 3-1 te sterk.

De regerend landskampioen trad in het goed gevulde Indoorsportcentrum in Eindhoven aan zonder sterkhouders Mats Velseboer (geschorst) en de geblesseerde Ilias Bouzit (geblesseerd). Ook trainer Sander van Dijk ontbrak en volgt het restant van de finaleserie om privéredenen thuis.

De Eindhovenaren begonnen fel aan de wedstrijd en dat leidde al snel tot een voorsprong. Tevfik Ceyar opende in de vierde minuut de score. Hovocubo had het ook in het vervolg van de eerste helft erg lastig en kwam maar moeizaam onder de druk van de Brabanders vandaan. Said Bouzambou verdubbelde bijna de score, maar zijn poging ging na twee keer binnenkant paal net niet over de lijn. Vanuit het niets kwam Hovocubo toch op gelijke hoogt, want vlak voor de pauze maakte Faisal Mellah de gelijkmaker.

Ook na de rust lag het iniatitief bij de Brabanders en dat resulteerde dan ook in hernieuwde voorsprong. Weer was Ceyar het eindstation, 2-1. Dankzij Dave Stet bleef de schade nog beperkt voor Hovocubo. De goalie stond diverse malen een Eindhovens doelpunt in de weg.

In de laatste minuten ging Hovocubo met een extra veldspeler vergeefs op zoek naar de gelijkmaker en dus moet de beslssing zondagmiddag om 14.00 uur vallen.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie