EINDHOVEN - De beloften van PSV en Ajax hebben maandagavond, bij de start van de competitie in de Keuken Kampioen Divisie, de punten gedeeld. Op De Herdgang eindigde het duel in 2-2.


Jong PSV en Jong Ajax kregen maandag versterking van enkele spelers uit het eerste elftal. Vooral de beloften van PSV waren een stuk sterker, met Couhaib Driouech, Tygo Land, Ricardo Pepi, Isaab Babadi en keeper Joël basiself. Bij Jong Ajax startten onder anderen Kaplan en Julian Rijkhoff. Laatstgenoemde kreeg de eerste grote kans, maar schoot over het doel van Drommel.

Aan de andere kant waren het Land en Pepi die kort na elkaar mogelijkheden kregen. De wedstrijd ging over en weer, maar na rust was het Jong PSV dat de leiding nam via Pepi. Jong Ajax ging daarna voor de gelijkmaker en stuitte via Rijkhoff op Drommel. De doelman van Jong PSV onderscheidde zich in de wedstrijd en keerde even later ook een Amsterdamse strafschop van Don-Angelo Konadu. .

Zo leek Jong PSV op een overwinning af te stevenen, maar de thuisploeg gaf de voorsprong nog wel uit handen. Verdediger Emmanuel van de Blaak onderschepte een voorzet van de bezoekers en dacht terug te tikken op Drommel, maar de keeper kwam juist uit zijn doel en stond op het verkeerde been. Kort na de gelijkmaker veroorzaakte Jong Ajax-keeper Setford een penalty, die door Driouech werd benut. Jong PSV moest daarna nog even vasthouden. Dat lukte echter niet, want Kaplan kopte diep in de extra tijd de 2-2 tegen de touwen.