EINDHOVEN - PSV heeft ook zijn tweede duel in de Champions League niet niet kunnen winnen. De ploeg van Peter Bosz was thuis tegen Sporting Portugal heer en meester, maar bleef steken op 1-1.

PSV verloor twee weken geleden kansloos bij Juventus (3-1), maar leek z'n zaakjes nu beter op orde te hebben. Het zette de Portugezen flink onder druk en men had al snel succes. Schouten onderschepte een beroerde pass en schoot vervolgens fraai raak. Daarvoor hadden De Jong (kopbal) en Til (redding doelman Israel) al aan een doelpunt geroken.

Ook na de openingsgoal had PSV de touwtjes in handen en na de rust nam men geen gas terug. Saibari schoot naast en kopte te zacht in, Til knalde over. De Jong kreeg na een hoogstandje de bal niet tussen de palen in zijn 300ste wedstrijd voor PSV. PSV mazzelde wel toen Quaresma van dichtbij wilde uithalen, maar knullig struikelde. Er ontstond wat meer ruimte op het veld maar PSV bleef de baas en ging ook door met kansen missen. Invaller Lang en met name Bakayoko hadden de zege al lang veilig kunnen stellen. Dat lukte niet en na een aangeraakte voorzet van Araújo schoot Bragança knap raak. In de blessuretijd wist Benitez zelfs nog een nederlaag te voorkomen.